Dubbelnominering

Accent nominerad till två branschpriser

Accent har nominerats till två fina utmärkelser; Tidskriftspriset i kategorin Årets omgörning och Publishingpriset i kategorin Medlemstidning individ.

Tidskriftspriset 2018 delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter i syfte att ”verka för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser.” Papperstidningen Accent är nominerad i kategorin Årets omgörning, och så här skriver juryn om Accent:

”Allt är vässat: bildspråk och repro, typografi och struktur. Nu ser man hur bra det journalistiska innehållet är. Nya Accent guidar med lätthet läsaren genom tidvis tunga ämnen. Formen är öppen, tydlig och positiv. Nykterhetsrörelsen har minskat på pekpinnarna och trimmat trendkänslan och blivit en folkrörelse på riktigt.”

Johnny Mostacero, ordförande i IOGT-NTO. Foto: Nathalie C. Andersson

– Bara motiveringen i sig är som att vinna ett pris! Oerhört glädjande att den stolthet och tacksamhet över tidningen som våra medlemmar ofta förmedlar till mig också uppfattas externt. Accent bidrar i allra högsta grad till att vi som en traditionell folkrörelse också upplevs moderna, säger Johnny Mostacero, förbundsordförande i IOGT-NTO som ger ut Accent.

Han betonar att Accent når alla medlemmar regelbundet och är viktig för medlemskapet. 

– Och att lyfta en redan bra tidning och göra den ännu bättre är en prestation, säger han.

Publishingpriset delas ut i syfte att premiera ”lovvärd redaktionell kommunikation”, och är fristående från branschens organisationer. Accent är nominerad i kategorin Medlemstidning individ, där även Ungdomens nykterhetsförbunds, UNF, tidning Motdrag är nominerad.

– Det är jätteroligt att få det erkännande från mediebranschens proffs som nomineringarna innebär. Även om det förstås alltid är viktigast för oss i redaktionen vad våra ”vanliga” läsare tycker, säger Ulrica Ambjörn, chefredaktör för Accent.

Vem som vunnit tillkännages vid prisutdelningarna, som båda infaller den 7 november.

Om Accent: Accent är IOGT-NTO:s medlemstidning med en upplaga på cirka 27 000 exemplar, och ges ut åtta gånger om året. Förutom papperstidningen finns även accentmagasin.se samt Accentpodden. Den nya formen har tagits fram av Spektra Design i nära samarbete med Accents redaktion.

Mer från Accent