Rörelsen

Över 700 tävlade i rörelsens frågetävling

Kring 700–800 personer var på något sätt med och tävlade i IOGT-NTO-rörelsens tävling Pumpen i går. ”Väldigt roligt”, säger en av tävlingsledarna.

Pumpen är en frågetävling som anordnats av IOGT-NTO i många år. Torsdagen den 15 november genomfördes den för 53:e gången.

– Det gick väldigt bra. Jag är nöjd med att vi fått en blandad kompott av frågor. Det är roligt att det är så pass många lag som gör en grej av Pumpen. Många olika förbund hjälps åt i tävlingen, säger Patrick Englind, som tillsammans med Anna Claesson varit årets tävlingsledare.

Patrick Englind gör en snabb överslagsräkning över antalet deltagare i tävlingen.

– Om jag gör en total summering så var vi kring 750–800 personer som tävlade i Pumpen i går. Näst efter kongressen så är ju Pumpen en av våra största aktiviteter.

Till årets tävling gjordes begränsat med reklam, enligt Englind. Totalt tävlade 73 lag från olika av IOGT-NTO-rörelsens förbund. UNF-laget UNF Womba Womba hade även lyckats bjuda in komikern Jesper Rönndahl att tävla i sitt lag.

Patrick Englind tror att tävlingen skulle kunna bli ännu större.

– Om vi vill göra en 54:e omgång av Pumpen nästa år, så vore det roligt att återväcka traditionen av ett större arrangemang. Att bjuda in lite mer än vi gjort, säger Patrick Englind.

Frågorna till Pumpen görs av en ideell grupp, och spände i år från musikrättsorganisationers fullständiga namn till värmländskt porslin och avancerade vävningstermer.

Årets vinnare är ännu inte korad, eftersom alla lagen kan komplettera sina poäng genom att göra olika praktiska uppgifter, exempelvis värva nya medlemmar.

– Där fick man bonuspoäng för upp till tre personer som lagen värvade till något av rörelsens förbund. Om jag räknar rätt så är det 40 nya medlemmar som kommit in via Pumpen.

För tillfället ligger IOGT-NTO 4649 Funbo Framtid i ledningen, men slutresultatet kommer redovisas inom någon vecka, när alla lagen skickat in sina kompletteringar. Då kommer också svaren på Pumpenfrågorna att publiceras på Pumpens hemsida.

Mer från Accent