IOGT-NTO

4,2 miljoner från Boverket ska piffa upp IOGT-NTO:s lokaler

Kvalitativa ansökningar och betydelsefulla lokaler gör att Boverket nu beviljar 12 av 15 IOGT-NTO föreningar sammanlagt 4,2 miljoner kronor till upprustning och förbättringar.

I december 2014 förmedlade Våra Gårdar 15 ansökningar till Boverket för stöd till investeringar och tillgänglighetsanpassningar. Av dem fick hela 12 bifall.

– Det känns väldigt roligt och är något av ett rekord! Förra året beviljades 11 av 17 ansökningar. I år är procentandelen högre, säger Simon Svensson, byggnadsingenjör på Våra Gårdar.

Han tillägger att det visar att Boverket anser att IOGT-NTOs lokaler betyder mycket för orterna där de ligger och att de verkligen fyller en viktig funktion.

– De tittar mycket på sådana faktorer när det tar ställning. Dessutom håller vi en jämn och hög kvalitet på våra ansökningar, vilket också bidrar till att Boverket är positiva till oss. I många fall måste ansökningarna kompletteras. Men inte våra ansökningar, säger Simon Svensson.

Han berättar att Våra Gårdar lägger mycket arbetstid på att hjälpa föreningarna i ett tidigt skede i projekten samt att granska så att ansökningarna håller en hög kvalitet.

Boverkspengarna kommer mestadels att gå till anpassningar och energisparande åtgärder.

Mer från Accent