Medlemsvärvning

40 nya medlemmar värvades på Stockholm Pride

IOGT-NTO:s Stockholmsdistrikt värvade friskt under Stockholm Pride. ”Många söker ett alternativ till alkoholnormen”, säger Korin Omar, verksamhetsutvecklare.

Prideveckan i Stockholm firas varje sensommar med workshops, utställningar, debatter ­– och toppas med en gigantisk folkfest när paraden snirklar sig genom huvudstaden.

Under det veckolånga firandet passade IOGT-NTO:s Stockholmsdistrikt på att återigen ställa upp ett tält där besökare kunde umgås med snacks och alkoholfri dryck, samt ta bilder framför en fotovägg med utklädningsprylar. Samtidigt såg ideella värvare till att locka många personer till att fortsätta engagera sig i nykterhetsrörelsen.

– De första dagarna gick värvningen sådär, vi kanske lyckades få fem-sex stycken personer. Men sedan rullade det på! Det var som om det spreds att vi hade ett nyktert tält och allt fler personer som avstod alkohol under festligheterna kom in för att bli medlemmar, säger Korin Omar.

 Totalt värvades 40 personer, varav 31 till Stockholmsdistriktet och resterande till andra distrikt. Enligt Korin Omar menar att det är viktigt att visa upp sig under Pride eftersom det kan förekomma stort grupptryck bland HBTQ-personer att festa och dricka alkohol under firandet.

– Vi har träffat många som berättar om just det grupptrycket. Vissa vill inte ens dricka, men vågar inget annat. De tror att de bara kan vara sig själva om de dövar känslor genom alkohol, men vi är där för att visa att man faktiskt kan vara nykter i samhället – och ändå vara sig själv, säger Korin Omar.

Foto: Alicia Johansson

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer