Hallå där!

15-åriga Tove praktiserar i Bryssel

Tove Kallin, 15, fick sin drömprao på IOGT-NTO:s Brysselkontor. Veckan har varit hektisk och lärorik, tycker hon.

Varför befinner du dig i Bryssel?

– Jag kom ner i söndags och gör min praovecka här. Jag går i åttan i Höglandsskolan i Örnsköldsvik, och har nog fått klassens roligaste praktik! Anledningen att jag ville komma hit var att jag ville ta reda på hur det var att jobba här och om jag skulle kunna tänka mig att jobba politiskt i framtiden.

Och vad kom du fram till?

– Jo, jag kan definitivt tänka mig det. Det här gav mersmak. Men jag har ju i och för sig varit engagerad i drog – och alkoholpolitik sedan flera år hemma i Örnsköldsvik.

Hur har veckan varit annars?

– Den har varit jättebra! Det har varit enormt lärorikt och jag känner verkligen att jag har fått hugga tag i viktiga uppgifter. Jag har fått skriva en hel del, bland annat en krönika för Motdrag och flera pressmeddelanden.

Är det första gången i Bryssel?

– Nej, jag har varit här en gång tidigare, på en kurs. Men det känns förstås spännande att få vara här igen. Det är en helt annan känsla att vara på plats där det faktiskt händer, där de stora besluten tas. Det är häftigt!

Vad är det bästa med prao-veckan?

– Det är svårt att välja ut något särskilt. Det är så himla mycket som är bra här. Det är kul att träffa nya människor och få nya intryck. Det är en stor omställning och väldigt annorlunda mot vad jag är van vid hemma. Bryssel är också en väldigt fin stad.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer