Nykterhet

1300 nya medlemmar till IOGT-NTO

Medlemsvärvningen går bra. Hittills i år har 1300 nya medlemmar kommit till IOGT-NTO, vilket är bättre än väntat. Nu finns hopp om att nå målet; 5000 nya medlemmar under 2015.

Hittills i år har 1300 medlemmar värvats till IOGT-NTO. En bra siffra, menar verksamhetsutvecklaren och värvningsansvarige Robert Lindh, som tror och hoppas att målet på 5000 nya medlemmar ska vara realistiskt och fullt genomförbart.

– Det dock en fråga som kommer att kräva ett stort fokus och prioritering. Det kommer inte att göra sig självt. Frågan behöver vara överst på distriktens och föreningarnas agendor. Vi måste se till att stötta de medlemmar, föreningar och distrikt som vill ha hjälp att komma igång, säger Robert Lindh och understryker att det finns distrikt och föreningar som gör fantastiska insatser med värvning, och att det är många medlemmar som verkligen har prioriterat värvning som sitt ideella engagemang.

-Det är bland annat deras kämpainsatser runt om i IOGT-NTO- landet som har gjort att vi får många nya medlemmar, konstaterar han.

Även Winnie Blom Jensen, verksamhetsutvecklare på IOGT-NTO tycker att det är kul att värvningen rullar på.

-Nu ser vi även på alla sociala medier att många av våra medlemmar är ute och värvar. Stoltheten som finns i att vara medlem i IOGT-NTO, som gör att medlemmar vill möta andra och berätta om organisationen samt erbjuda nya att bli medlemmar, den känslan är fantastisk, säger hon.

Med sommaren för dörren blir det fler chanser till värvning på orter över hela landet. Bland annat i Örebro, Jönköping och Göteborg. Även Dalarna, Västerbotten, Västernorrland, Skåne och Halland är med på värvningståget under juni, juli och augusti.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer