Nätdroger

SVT granskar nätdroghandel

I kvällens Uppdrag granskning berättar en mamma om sin son som dog av lagliga droger som han beställt på internet. Bakom nätshoppen ligger två Piratpartister.

Dennis Ström är en av dem som dött efter att ha använt preparat som ännu inte klassats som narkotika. Hans mamma berättar för Uppdrag granskning att hon skrivit ett brev till nätshoppen, men inte fått något svar.

– De har inga hjärtan. De har kopplat bort det och använder bara huvudet och ser pengarna. Det finns inte någon medmänsklighet överhuvudtaget, säger Anna Ström till Uppdrag granskning.

Både grundaren till företaget som driver nätdrogshoppen och hans två kompanjoner har varit aktiva i Piratpartiet, enligt Uppdrag granskning.

Uppdrag granskning provade att själva skicka efter lagliga droger. De gjorde fem beställningar, men bara två kom fram. När de skickades för analys visade de sig ha ett delvis annat innehåll än det uppgivna.

Peter Konradsson, professor i organisk kemi vid Linköpings universitet, säger till Uppdrag granskning att det inte går att säga vilken effekt preparaten kommer att ha.

– Jag skulle vilja påstå att det är en chanstagning. Man är som en försökskanin själv, säger han till Uppdrag granskning.

Mer från Accent