Cannabislegalisering

Stora illegala odlingar trots legal marknad

Ett county i södra Oregon har utropat nödläge på grund av den olagliga odlingen av cannabis.

Häromveckan slog polis till mot en illegal cannabisodling av industriella proportioner i de södra delarna av den amerikanska delstaten Oregon. AP rapporterar att polisen beslagtog två ton processad cannabis och över 17 000 plantor. På plats påträffades också migrantarbetare som bodde under miserabla omständigheter.

Problemet med illegala cannabisodlignar har blivit så omfattande att man förklarat nödläge och flera politiker förespråkar nu att nationalgardet skickas dit för att handskas med odlarna. Många av de olagliga cannabisodlarna är beväpnade.

Oregon har legaliserat odling, försäljning och användning av cannabis, men den som vill odla cannabis måste vara en del av delstatens reglerade system. Många har anslutit sig, men det finns fortfarande de som föredrar att stå utanför den lagliga odlingen av cannabis.

Enligt myndigheterna handlar det främst om utländska karteller som utnyttjar att polisens resurser är begränsade på Oregons landsbygd, och som har startat upp hundratals odlingar sen förra våren.

Mer från Accent