Heroin

Lätt få tag på billigt heroin

Langarna slåss om kunderna och priserna på heroin på Sergels torg är billigare än på många år. Det rapporterar Sveriges Radios reporter som följt handeln under flera veckor.

En av missbrukarna som Randi Mossige-Norheim, reporter på Sveriges radio, talat med säger att det nu finns nästan fler langare än missbrukare på ”Plattan”.

Enligt Randi Mossige-Norheim pågår handeln helt öppet. I arbetet med en dokumentärserie om narkotika handeln som börjar på söndag har hon följt handeln under flera veckor. Hon har också tagit del av en rapport från underrättelseroteln på länskriminalen i Stockholm som bekräftar bilden.

Trots att polisen sedan en tid tillbaka gör en extra satsning för att komma till rätta med heroinhandeln är säljarna många vilket leder till låga priser på heroin.

– Trots att vi griper minst tio langare i månaden, så kommer det nya hela tiden, det är som ett sådant där spel på tivoli där man bankar ner en gubbe som dyker upp ur ett hål, och när man slår ner honom så dyker en annan gubbe upp ur ett annat hål. Det där spelet vinner man aldrig, säger Lennart Karlsson, vid Citypolisen i Stockholm till Sveriges Radio.

Enligt den missbrukare Sveriges Radio talat med händer inte mycket. Bara en av hans langare har åkt fast. Några har han handlat av i tre år utan att de åkt fast trots att några av dem står där hela dagarna.

Serien Narkotikalandet börjar sändas i P1 Söndag 10 mars kl 15:03. De övriga två delarna sänds 17/3 och 24/3, samma tid.

Mer från Accent