Cannabislegalisering

Lågpriscannabis ska konkurrera med svarta marknaden

Flera kanadensiska cannabisbolag lanserar nu billigare märken.

Den lagliga marknaden för cannnabis i Kanada växte kraftigt under 2019. Men enligt Statscanada står den svarta marknaden fortfarande för 70 procent av försäljningen. Det rapporterar CNBC.

Den lagliga cannabisen konkurrerar med en svart marknad som redan är etablerad, och som dessutom tillhandahåller ett större utbud till lägre pris. Under sista kvartalet 2019 kostade ett gram laglig cannabis i genomsnitt 7,84 kanadensiska dollar medan ett gram på svarta marknaden kostade 4,36.

Cannabisjättarna Canopy, Tilray och Aurora lanserar därför nu lågprismärken. Canopys märke Twd ska gå att köpa för fyra dollar grammet. Adam Greenblatt, utvecklingschef på Canopy säger att man med den nya produkten främst vill locka användare som är vana att köpa cannabis i större mängder, en grupp som varit svår att få över från den illegala marknaden enligt honom.

Protest mot cannabisplan

22 organisationer från civilsamhället i gemensamt upprop mot Tysklands legaliseringsplaner.

Tysk cannabisplan skalas ned

25 gram för eget bruk, privat odling, och distribution via ”cannabisklubbar”. Det är innehållet i ett lagförslag som Tysklands regering presenterade idag.

Mer från Accent