Missbruk

Ken Ring: Jag är mot
legalisering av marijuana

I en ny bok berättar Ken Ring om sitt långvariga missbruk. Han tar också tydlig ställning mot legalisering av narkotika: "Varför göra nåt lagligt som är så nära ett liv i misär? Hade alkohol kommit i dag hade jag inte heller velat gjort det lagligt."

Det har ofta stormat kring rapparen Ken Ring. Nu berättar han i en självbiografi kallad ”Livet”, skriven tillsammans med författaren Klas Ekman, om ett långvarigt narkotikamissbruk.

I dag är Ken Ring 35 år. I boken berättar han bland annat om hur han under fem år tog kokain. Varje dag.

– Jag ångrar det. Något jag inte borde ha gjort och inte kommer att göra igen. Det är väldigt påfrestande att vara beroende av en drog. Jag fick lägga mycket åt sidan. Jag förlorade väldigt mycket. Relationer till min son, min flickvän, syskon, säger Ken Ring till Expressen.

Han dömdes till fängelse och blev drogfri under tiden bakom lås och bom. Han berättar nu att det var det länge sedan han använde narkotika.

Ken Ring är bestämd motståndare till legalisering av marijuana, något som vid årsskiftet infördes bland annat i USA:s delstater Colorado och Washington.

– Jag är mot legalisering av marijuana och hasch. Många tror inte det. De drogerna kommer in i livet i en tidig ålder, på grund av att det är kriminaliserat blir det ett enkelt steg till ett kriminellt liv. Drogen i sig är kanske inte den absolut farligaste. Men man får inte glömma varifrån den kommer, vilka som smugglar den och hur nära det ligger farozonen för ungdomar. Varför göra nåt lagligt som är så nära ett liv i misär? Hade alkohol kommit i dag hade jag inte heller velat gjort det lagligt. Men legaliseringsdebatten förs av människor som inte lever ens i närheten av det livet, säger han till Expressen.

Mer från Accent