Narkotika

Cannabisfabrik hittad i Kalmar län

En ”enorm” cannabisodling har avslöjats i en fastighet i Rudatrakten i Kalmar län. Polis från Oskarshamn grep tre män vid insatsen i lördags kväll.

”Tillfällighet, tur och givetvis skicklighet, så kunde en enorm odling av cannabis påträffas”, skrev efteråt Oskarshamnspolisen på sin facebooksida.

Vittnen uppger för lokala medier att det blev viss dramatik när polisen slog till vid fastigheten vid riksväg 34 i Högsby kommun där odlingen fanns. Fyra polisbilar körde fram till villan på kvällen. Poliser med dragna vapen tvingades ett par personer ner på marken och fick handfängsel. En polishund spårade en tredje person som kom tillbaka barfota lite senare.

Att odlingen var omfattande framgår av en bild som Oskarshamnpolisen lagt ut, men som uppges endast visa en bråkdel av det som fanns i huset.

I söndags förmiddags kördes delar av beslagen iväg från huset av polisen med hjälp av två släpvagnar, uppger Östran/Nyheterna.

De tre männen som greps är i trettioårsåldern och har nu anhållits misstänkta för grovt narkotikabrott. Men polisen är fortfarande förtegen om detaljer i fallet.

Illegal odling av cannabis har ökat kraftigt senare i år i Sverige, både av enstaka plantor och i industriell omfattning. Torkade växtdelar kan rökas som marijuana och påverkar hjärna, psyke och organ. Marijuana och hasch är vanligaste olagliga drogerna i landet

Mer från Accent