Nätdroger

Amazon stoppar försäljning av “lagliga” droger

Efter påtryckningar har Amazon dragit in annonser för två farliga preparat, salvia och amylnitrat. Det rapporterar Daily Mail idag.

Redan för en månad sedan uppmärksammade drogmotståndare Amazon på att deras webbsida utnyttjades för drogförsäljning, men ingenting hände. Efter en artikel i Daily Mail har dock alla länkar till salvia, psykoaktiva örter och amylnitrat tagits bort.

Maryon Stewart, grundare av the Angelus Foundation som vill uppmärksamma riskerna med “legala” droger och den organisation som först kontaktade Amazon, säger att det är en stor seger att försäljningen stoppats.

− Det här ger en signal till andra återförsäljare att de bör vara vaksamma på vad som säljs. Det här är farliga kemikalier som kan vara dödliga eller orsaka livslångt lidande, säger hon.

Maryon Stewarts dotter dog efter att ha tagit GBL, en drog som inte var narkotikaklasad när den introducerades på marknaden.

Enligt forskare som Daily Mail talat med kan salvia utlösa psykos hos kämsliga individer och hos personer med psykiska problem medan amylnitrat kan orsaka syrebrist genom att minska syretillförseln till vitala organ.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer