Missbruk

Alkoholklinik ger sig ut i Stureplans krogliv

Sven Andreasson. Foto: Moa Karlberg.

På fredag kommer den nystartade alkoholkliniken Riddargatan 1 att ge sig ut i Stockholms krogliv i en ny och unik satsning på att synas där människor befinner sig. Mellan klockan 22 och midnatt kommer man att finnas på plats på Sturecompagniet för att erbjuda kroggästerna möjlighet till samtal kring den egna eller vänners/anhörigas alkoholkonsumtion.

– Förhoppningen är att folk ska våga komma fram och ställa frågor: Vad är riskkonsumtion? Dricker jag för mycket? Och att vi ska bli mer kända för de som rör sig på Stockholms inneställen, säger verksamhetsansvarige alkoholläkaren Sven Andréasson och berättar att personalen från Riddargatan 1 kommer att ha med informationsfoldrar till dem som är intresserade.

Tanken med satsningen rakt i hjärtat av Stockholms krogliv är att fånga upp människor med ett begynnande alkoholmissbruk. Under december kommer man att finnas ute på fältet vid tre tillfällen.

Satsningen görs i samarbete med Stureplansgruppen som välkomnar initiativet . Att den startar under december är ingen slump.

– Julhelgen är en extra besvärlig tid för de som har alkoholproblem. Därför väljer vi att genomföra kampanjen under december. Den som behöver minska sin alkoholkonsumtion eller sluta helt ska veta att det finns hjälp att få innan allvarliga sociala eller hälsorelaterade konsekvenser blir ett faktum, säger Sven Andréasson.

Maria Zaitzewsky Rundgren

Mer från Accent