Medlemmen

”Nykterhetsrörelsen är en naturlig del av mitt liv”

Gun Eriksson är infödd i rörelsen och har fört vidare familjetraditionen till sin dotter.

Vad betyder nykterhet för dig?
– Frihet, ansvar och glädje. Jag får ju fler timmar som jag själv förfogar över när jag inte behöver sova ruset av mig eller ha baksmälla. Och så har jag bättre kontroll över vad som sker.


Hur kom du i kontakt med nykterhetsrörelsen?
– Jag är infödd i rörelsen. Såväl mina föräldrar som farföräldrar var aktiva. Nykterhetsrörelsen är en naturlig del av mitt liv som alltid funnits med. Den är som min familj. Min dotter är också medlem. Hon ville själv gå med i UNF (Ungdomens nykterhetsförbund), vi försökte aldrig trycka på henne att gå med.


På vilket sätt är du engagerad?
– Jag är distriktsordförande i Dalarna. Dessvärre bor jag fem mil från min ­förening, 621 Enighet i Nyhammar, så jag är inte så aktiv där som jag skulle önska, men det är en aktiv förening som ordnar cykelbingo, julmarknad, påskfest och annat. Vi har ett otroligt fint gammalt hus som hyrs ut mycket. Det är nästan vår huvudsakliga verksamhet. Som så många andra föreningar har vi problem med åldersstrukturen och skulle behöva få in yngre medlemmar. Det är en utmaning att hitta aktiviteter som tilltalar dem. I Dalarna har vi också Familje­källan, stödverksamheten för anhöriga som Accent skrivit om, och som vi är så ­otroligt stolta över.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer