Axel Törnebäck. Foto: Marc Femenia

”Jag hade människor runt mig som ville mig väl”

Axel Törnebäck ser medlemskapet i IOGT-NTO som personlig utveckling, och vill gärna bli Junisledare.

Hur fick du kontakt med IOGT-NTO?

– Efter att ha gjort ett inbrott gjorde jag samhällstjänst på kamratstödet. Fast jag fick vänta ett och ett halvt år för att göra den, så jag hade redan hunnit förändra mitt liv helt och hållet under tiden. Jag hamnade tidigt snett i livet, fick fel umgänge som tillsammans med psykisk ohälsa ledde till att jag började använda droger.

Hur klarade du att räta upp livet?

– En beslutsamhet och vilja att leva ett gott liv och göra bra saker för mig själv och andra. Sedan hade jag väl mognat och börjat hitta min identitet. Jag hade också människor runt mig som vill mig väl, min mormor och flera vänner. Jag har haft bra kompisar också, alla var inte dåliga.

Axel Törnebäck. Foto: Marc Femenia

Vad har IOGT-NTO betytt för dig?

– Jag har bara varit medlem sedan i mars, men för mig betyder IOGT-NTO personlig utveckling och identitet. Det finns många eldsjälar i organisationen som jag inspireras av. Jag brinner för barn och skulle vilja bli Junisledare. Själv hade jag en tråkig barndom.

– Jag har många syskon, några fortfarande barn, och jag har sett vad som saknades. Lösningen på många problem, särskilt för barn, är nykterhet. Jag är nyfiken på vad medlemskapet kan betyda för min del och hur jag kan påverka andra som det påverkat mig.

Mer från Accent