Teater

Passa på – se hyllad pjäs om alkohol och våld

Det är inte bara i Sverige som alkohol leder till våld. Om alkohol och våld i nära relationer handlar den bosniska teaterpjäs som nu ska på Sverigeturné.

I samband med internationella kvinnodagen genomför IOGT-NTO-rörelsen och NBV en turné med den bosniska teaterföreställningen Skrivene Sjene – Hidden Shadows, som Accent skrivit om tidigare.

Föreställningen tillkom som en reaktion på att bara fem procent av alla våldsbrott mot kvinnor i nära relationer rapporteras till polisen i Bosnien-Hercegovina.

Om föreställningen kan man läsa på Forum syds hemsida att den inte lämnar någon oberörd: ”Det har inte genomförts en enda föreställning där någon inte gråtit.” Och när pjäsen visades vid FN:s kvinnokommissions årliga möte i New York var evenemanget så populärt att folk fick sitta på golvet för att få plats.

Turnén kommer att genomföras mellan den 6:e och 13:e mars med början i Malmö och avslutning i Köping. Även i Skövde, Mölnlycke, Jönköping och Stockholm kommer man att kunna se föreställningen. Teaterpjäsen spelas på bosniska, med svensk text. Biljetterna är gratis, men måste bokas på www.bit.ly/hiddenshadows.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer