Konsert

Påskpop hos Uppsala Straight Edge på annandagen

På annandag påsk bjuder UNF-föreningen Uppsala Straight Edge på "poprock-spelning" i Ungdomens hus. Dead vibrations, Nonn och Birthday girl spelar.

David Llerena, är ordförande i Uppsala Straight Edge – UNF-föreningen som erbjuder en drogfri musikscen i studentstaden.

–  Vi riktar in oss på att ha alternativ musik som vanligtvis inte finns i Uppsala, som punk och hardcore. Men också pop och hiphop, säger han.

Deras konserter är gratis.

– Vi vill att alla ska kunna ta del av kultur. Det brukar komma hundra personer, jämnt fördelat mel­lan killar och tjejer, och även transpersoner.

David Llerena. Foto: Nils Norén.

Uppsala är en stor studentstad, och Accent har tidigare granskat den ökade alkoholförsäljningen på studentföreningarna.

– I Uppsala finns mycket att göra för studenter, men nationslivet kretsar bara kring alkoholen och att supa. Där blir vår förening ett alternativ, säger David Llerena.

Framtiden för Ungdomens hus där ni har konserterna är osäker? 

– Ja huset måste totalrenoveras och kommunen utreder vad som ska hända. I Ungdomens hus finns jättebra spellokaler där det får plats mycket folk, det blir bra stämning där.

På annandag påsk är det alltså dags för nästa arrangemang?

– Ja, den 2 april har vi en pop­rock­spelning med Dead vibrations, Nonn, och Birthday girl.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

»

Mer från Accent