Bok

Boktips: Otäckt om mörk hemlighet

Vill du läsa något spännande i helgen? Accent tipsar om Kristina Olssons nya skräckroman ”Sjuka själar” (Pirat). Varning: inget för den lättskrämda.

Lukas återkomst efter tio år till uppväxtorten river upp känslor för många. Lukas var den ende av tre försvunna ungdomar som återvände. Fanny och Lydia gjorde det inte. Fannys föräldrar slits mellan hopp och förtvivlan, men Lukas minns ingenting från försvinnandet. Han kan dock inte låta bli att börja rota i vad som egentligen hände och söka efter svar. Det enda han vet är att innan försvinnandena sattes träd i brand.

Samtidigt flyttar ett ungt par, David och Anna, in i en gammal prästgård. Snart börjar skrämmande saker att hända Anna och hon anar att huset kan vara hemsökt. Men frågan är om det bara är hennes egna fantasier, eller om det hon upplever är verkligt. Av en slump får hon höra en historia om försvunna kvinnor femtio år tidigare – och att de murats in levande i prästgårdens källare. Men prästgården har ju ingen källare …

Sakta dras snaran åt och de vi tror år offer är kanske i själva verket är förövare. Ingenting är vad det ser ut att vara och man vill bara läsa vidare med andan i halsen.

Sjuka själar är inget för den lättskrämda. Det är stundtals riktigt otäckt och Olsson lyckas bygga upp en mörk och tät stämning som stannar kvar långt efter att lampan har släckts.

Mer från Accent