Junis

Taggade Junisar mötte kronprinsessparet

”Nyfikna och engagerade”. Så beskriver Junis förbundsordförande Mona Örjes kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Det digitala mötet genomfördes i fredags, den 3 december.

Mona Örjes, hur kom det sig att Junis träffade kronprinsessparet?

– Junis Umeå har under 2021 fått pengar från Kronprinsessparets stiftelse, och Junisförbundet får pengar för att under 2022 utveckla Junis sport i Jämtland och Östergötland. Därför var kronprinsessparet nyfikna på vad Junis är för organisation, och ville veta mer om oss. 

Utöver förbundsordförande Mona Örjes och generalsekreterare Joakim Lundqvist, deltog tre personer från Junis Umeås verksamhet: Jörgen Törngren, avgående verksamhetsledare, Karim Kashef, 12 år och medlem i Junis Umeå, och Hanane Dahmane, mamma till Junismedlemmar och ny ledare i verksamheten.

Joakim Lundqvist och Mona Örjes, taggade inför mötet med kronprinsessparet. Foto: Junis

Hur var mötet, vad gjorde ni?

– Vi började med en presentationsrunda och kollade på en kort film om Junis verksamhet.  Sedan berättade vi om vad Junis är för organisation, vad vi gör och vad vi står för, självklart kryddad med berättelser om hur det är att vara barn och ledare hos oss. 

De pratade även alkoholnorm och Vit jul.

– Kronprinsessparet var nyfikna och engagerade, och ställde många frågor, inte minst till Karim och Hanane.

– Det kändes förstås lite pirrigt att möta kronprinsessparet, men väldigt roligt att få prata om något som vi är så otroligt stolta över: vilken stor skillnad det gör för barn att få komma till Junis!

Mer från Accent