Julsånger

Passa på att sjunga ut med Musikhjälpens julkör

Nu kan du sjunga julsånger med Loreen i Julkören. Öva in en stämma, ladda upp och se resultatet på SVT den 20 december.

Men pandemin har visat att påhittigheten är stor och på flera håll anordnas digitala körövningar och konserter. Nu kan också du delta i en digital körkonsert med Julkören, ett Musikhjälpen-samarbete mellan Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, We Are Voice, och Sveriges television, SVT.

– Vi kan inte träffas och sjunga tillsammans, men med den här musiktjänsten så fungerar det i alla fall, säger Mats Jönsson, verksamhetsutvecklare på NBV.

Du övar in din stämma hemma, och spelar in och laddar upp ditt bidrag. SVT klipper sedan ihop bidragen till en enda stor videokör. Resultatet sänds på SVT den 20 december under Musikhjälpen.

– Vi har ett samarbete med musiktjänsten We Are Voice sedan tidigare. Därför är det jättekul att få vara med och göra det här i samarbete med Musikhjälpen.

NBV använder We Are Voice musiktjänst i sina musikcirklar.

– Man kan använda deras app för att öva körlåtar. Man väljer sin stämma, och om man vill höra bara den, eller om man vill höra fler, och om man vill höra musik spelas till, säger Mats Jönsson.

Om man vill kan man spela in sina insatser och skicka dem till övriga i kören.

– Det är nästan som att ha en studio i mobilen.

Julkören kommer att sjunga Jul jul strålande jul, tillsammans med Loreen, ta stämma till en poppigare tolkning av Nu tändas tusen juleljus, och avrunda till Viva la Vida.

Vill du vara med bör du snabba på. Max 700 personer kan delta. Först till kvarn är det som gäller.

Mer från Accent