Anette Prim. Foto: Jonas Ljungdahl.

”Online kan fler delta, men jag saknar att kramas”

Att IOGT-NTO:s verksamhet flyttat in på nätet under pandemin har fördelar, men Anette Prim saknar diskussioner och kramar.

Hur har ditt engagemang påverkats av pandemin?

– Det fysiska engagemanget i föreningen har minskat, och vi har haft flera planerade aktiviteter som inte blivit av. Men vi har bland annat genomfört en ”pokénad”, alltså en promenad där man spelar Pokémon Go samtidigt. Sedan har vi den digitala biten: jag har bland annat deltagit i NBV:s föreläsningsserie om fascism, vilket har varit jätteintressant. Jag hade aldrig gett mig iväg för föreläsningar under fem kvällar, men att vara med via datorn har gjort det enkelt att delta. Jag har även deltagit i quiz varannan måndag, med lag från hela Sverige, och vårt distrikt har även hållit årsmöte digitalt.

Tycker du att IOGT-NTO bör fortsätta på den digitala vägen? 

– Ja, jag hoppas verkligen att de här föreläsningarna och quizen fortsätter. Att hålla distriktsårsmöte med 80 personer online var rätt jobbigt och svårt. Men i framtiden kan det vara ett bra demokratiskt komplement för de som inte kan resa. I online-träffar och digitala föreläsningar kan fler delta.

Förlorar man något med digital verksamhet?

– En hel del. Man har inte möjlighet att diskutera på samma sätt, även om man vinner i enkelhet. Och jag saknar att träffa folk på ett naturligt sätt och
att kramas.

Mer från Accent