IOGT-NTO

IOGT-NTO väst satsar på veckans Nykterheter

I måndags var det premiär för Nykterheterna. ”Vi ville göra något lättsamt med både allvar och ironi,” säger Robert Kaskas, chef för IOGT-NTO team väst.

I det knappt tio minuter långa inslaget, som ligger i facebookgruppen IOGT-NTO medlem, intervjuas bland annat distriktsordförande Eva Nilsson om hur verksamheten hålls igång under pandemin. Nykterheterna presenteras med underrubriken ”Lite senare om det senaste.”

– Vi i teamet diskuterade om hur vi skulle följa upp vår serie med påskutmaningar som vi genomförde runt påskhelgen, och kom fram till att ett lättsamt nyhetsprogram med både allvar och ironi kanske skulle vara något att jobba vidare på. Efter godkännande från distriktsstyrelsen har vi jobbat fram olika temaideer  – som alla i teamet bidrar med. Olika personer i distriktet kommer att medverka och beskriva hur de har ställt om verksamheter och annat av intresse, säger Robert Kaskas. 

När kommer nästa program, och kommer du att fortsätta att vara nyhetsankare?

– Vi kommer att publicera nya avsnitt under våren, varje måndag klockan 20.00.Till en början kommer jag att fortsätta som nyhetsankare men övriga, både från teamet och andra, kommer på olika sätt att synas.

Har du någon drömgäst?

– Att hitta eldsjälar som på olika sätt kämpar i det dolda för att fortsätta hjälpa människor som behöver IOGT-NTO och vår verksamhet. Det skulle vara jättekul att få höra deras berättelse. Vi jobbar på saken! 

Mer från Accent