IOGT-NTO

Häng med till Thailand på årets verksamhetsforum

I helgen är det dags för årets verksamhetsforum i IOGT-NTO. Årets digitala upplägg bjuder på yoga och bingo, och på Thailandbesök.

Varje år arrangerar IOGT-NTO verksamhetsforum på Tollare folkhögskola. Seminarier och föreläsningar blandas med sociala aktiviteter av olika slag och brukar locka medlemmar från hela landet. I år blir verksamhetsforum, som äger rum 6-8 november, helt digitalt på grund av pandemin. 

– Vi ser årets verksamhetsforum som en inspiration för hur man kan genomföra föreningsaktiviteter digitalt, säger Sofia Modigh, chef för IOGT-NTO:s utvecklingsavdelning samt moderator för verksamhetsforum.  

”Jag hoppas att medlemmar som kanske inte skulle åka till Tollare folkhögskola har möjligheten att vara med nu när det är digitalt.”

Sofia Modigh

Årets program bjuder på ett brett innehåll, med allt från virkning och investering i aktier till digitalt bingo, en föreläsning om IOGT-NTO-rörelsens internationella arbete med Johan Bengtsson direkt från Thailand, och en annan med inspiratören Jessica W Sandberg, som kommer prata om varumärken och kommunikation. 

Sofia Modigh. Foto: Ulrica Ambjörn

– Man kan se det här smörgåsbordet av olika saker och undra varför det är så brett, varför är det inte bara narkotikapolitik och liknande? Men det viktiga är att förstå är att nykterhet, solidaritet och demokrati är värderingar vi står för – och vi kan gör allt möjligt bara det stärker oss inom solidariskt agerande och demokrati, säger Sofia Modigh.

Sofia Modigh ser möjligheter med det nya digitala upplägget.

– Jag tror att det kommer bli kul. Jag hoppas att medlemmar som kanske inte skulle åka till Tollare folkhögskola har möjligheten att vara med nu när det är digitalt. Sedan gör ju den digitala friheten att man kan vara vara med på en grej, men inte nödvändigtvis hela helgen.  

Samtidigt innebär digitaliseringen utmaningar. Men Sofia Modigh tror att mycket av det handlar om inställning och förväntningar. Verksamhetsforum kommer att bli en annorlunda upplevelse i år jämfört med tidigare.

– Jag tror att det man egentligen gillar med att åka på föreningsaktiviteter är att träffa andra som har samma ideologi som man själv, och att man känner en gemenskap i det. Det går att göra digitalt också, men vi vet inte riktigt hur ännu. Det är det vi skaffar oss mer erfarenhet av nu, säger hon.

Mer från Accent