alkoholförbud

Surahammars alkoholförbud fick nobben av Länsstyrelsen

Surahammars kommun ville stoppa alkoholdrickande på offentliga platser i kommunen. Men Länsstyrelsen sa nej.

”Spritdryckervinöl och andra alkoholhaltiga drycker över 2,25 volymprocent får inte, annat än i samband med tillåten utskänkning av alkohol, drickas utomhus på offentliga platser eller områden jämställda med offentlig plats. Polismyndigheten får bevilja undantag från bestämmelsen för viss tid och/eller viss plats. ”

Så formulerade Surahammars kommun den nya skärpta ordningsföreskriften, rapporterar WLT, Westmanlands läns tidning, tidigare i höstas. Men Länsstyrelsen menar att förbudet är för omfattande och krockade med en annan paragraf i den lokala ordningsstadgan.

Det ledde till att kommunen omformulerade sig. I stället för alkoholförbud på alla offentliga platser räknar man upp specifika platser i kommunen, framförallt de centrala delarna av Surahammar, Ramnäs och Virsbo. Men även badplatser, skol- och förskolegårdar, lekparker, områden runt idrottsanläggningar och järnvägsstationerna omfattas av förbudet.

Vill du läsa mer om alkohol och andra droger? Prenumerera kostnadsfritt på Accents nyhetsbrev och få veckans nyheter direkt i din mejlbox:

Din e-post

»

Mer från Accent