Alkohol

Polisen vill begränsa färjesupandet

Stockholmspolisen är kritisk till färjebolagens sätt att sköta alkoholförsäljning under kryssningar. Detta efter att ytterligare ett fall av våldtäkt ombord på en färja uppmärksammats.

P4 Stockholm rapporterar att polisen lämnat ett lagförslag om att svensk alkohollagstiftning ska gälla ombord på svenska färjor, även utanför svenskt vatten.

– Färjebolagen tar inte tillräckliga åtgärder utan överserverar sina gäster. De borde jobba mer med att kontrollera utskänkningen av alkohol och att förebygga våldsbrott, säger Olof Bratthall vid Stockholmspolisen.

Viking Lines skyddsinspektör Juri Jalava förstår kritiken men tycker att man arbetat med dessa frågor och gjort flera förbättringar. Men om en lagförändring skulle komma till stånd skulle han välkomna det.

– Det skulle underlätta för oss, säger han till P4 Stockholm.

Tidigare i höst beslutade Tallink Silja att man skulle hålla stängt i taxfreebutikerna ombord under utresan på studentkryssningar. Detta efter att flera våldtäkter ombord anmälts.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer