cannabis

Karlstad rustar mot cannabis

Karlstad satsar på att öka kunskapen om cannabis, särkilt bland vuxna. Ett bra förebyggande arbete och handlingsberedskap för akutsituationer är strategin.

Vuxna saknar kunskap och motargument för att ta en diskussion om cannabis med sina tonåringar. Många ungdomar har också uppfattningen att cannabis inte är farligt, trots att halterna av THC är mycket högre idag än på 70-talet. Det skriver Nya Wermlandstidningen.

Polisens nolltolerans mot alkohol bland unga i Karlstad har haft avsedd effekt, men kan ha bidragit till att ungdomar väljer att använda cannabis.

– Ja, det är vad vi får höra. Det är enklare att ta med sig en haschbit när man ska ut och festa, säger Magnus Wallgren, som arbetar med ungdomar på Karlstads Ansvar, kommunens alkohol- och drogförebyggande projekt, till Nya Wermlandstidningen.

Det nationella Cannabisnätverket håller en regional konferens i Karlstad den 3 september. Det blir starten satsningen som riktar sig till elevvårdspersonal och andra vuxna i ungdomars närhet.

– Utmaningen är att kommunicera cannabismissbrukets skadeverkningar på ett trovärdigt sätt. Detta i en tid när starka krafter är i rörelse för legalisering och där drogliberal propaganda florerar på nätet, säger Magnus Wallgren.

Eva Ekeroth

Mer från Accent