Storbritannien

Storbritannien: Antalet döda på grund av alkohol fortsätter att öka

Även om färre dör av levercirros i Storbritannien ökar antalet fall av cancer orsakad av alkohol.

Dödsfall orsakade av alkoholrelaterade sjukdomar som cancer, diabetes och hjärtsjukdomar ökar. Det skriver MailOnline och hänvisar till ny statistik från Englands folkhälsomyndighet.

Främst är det bröst- och tarmcancer samt typ-2 diabetes som ökar. Samtidigt minskar dödsfallen i skrumplever och alkoholförgiftning. Nettoökningen stannar därför på en procent.

– Mer än 10 miljoner engelsmän dricker så mycket att de riskerar att drabbas av sjukdomar som cancer. Kvinnor som dricker alkohol löper tjugo procent större risk att drabbas av bröstcancer som kvinnor som inte dricker, säger Kevin Fenton, professor och chef för hälsa och välbefinnande vid folkhälsomyndigheten.

Om alla slutade dricka alkohol skulle antalet cancerfall i Storbritannien minska med 24 000 varje år.

– Vi rekommenderar att människor dricker så lite alkohol som möjligt för att undvika cancer, eftersom även små mängder ökar risken, säger Sarah Toule, chef över hälsoinformationen vid World Cancer Research Fund.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer