Memoarbok

”Mitt mål är att aldrig mer
dricka en droppe alkohol”

Per Holknekt försöker leva ett liv som nykter alkoholist. Skateboardproffset som blev uteliggare som blev dokusåpakändis som blev framgångsrik företagare kommer nu ut med memoarboken ”Per Holknekt 1960–2014”.

I samband med boksläppet ger Per Holknekt flera öppenhjärtiga intervjuer om hur det är att vara alkoholist och försöka leva nyktert.

I tidningen Expressen svarar han på frågan: Har du något sug efter alkohol idag?

” – Suget har inte kommit än. När jag börjar stabilisera mig ännu mer kommer sugen att komma. När jag känner mig trygg och säker. Jag blir inte sugen på alkohol när jag mår dåligt längre, jag blir sugen när jag mår bra. När jag känner mig på livets topp känner jag mig odödlig, det är då jag blir rädd.

(…)

Jag trodde man som alkoholist drack när man mådde dåligt?

– Många använder det. En beroende samlar argument för att ta återfall. Det är så man fungerar. Skriver du i tidningen att rödvin är bra för hjärtat då bär jag med mig det. Tar fram det i en argumentation.”

Läs hela Expressens intervju här.

Per Holknekt Foto: Flickr/Hans Tjernström
Foto: Flickr/Hans Tjernström

I en annan intervju, för Dagens Nyheters ”Insidan”, berättar Per Holknekt om framtiden:

”Mitt mål är att aldrig mer dricka en droppe alkohol. För då är jag en hänsynsfull, konstruktiv, närvarande man som skapar sådant som kan komma andra till gagn.”

Läs hela ”Insidan”-intervjun här.

I nästa nummer av Accent publiceras en längre intervju med Per Holknekt. Tidningen kommer ut den 7 oktober.

Mer från Accent