Covid 19

Indier flockas vid alkoholbutiker när karantänen lättar

I Dehli höjs alkoholskatten med 70 procent för att hålla folksamlingarna nere runt alkoholbutiker.

I måndags öppnades Indiens alkoholbutiker efter att ha varit stängda i sex veckor på grund av coronasmittan. Det blev stor trängsel trots regler om social distansering på flera håll och försäljningen sköt i höjden, rapporterar Business Today.

I ett försök att hålla folksamlingarna utanför alkoholbutiker nere valde huvudstaden Dehli att höja alkoholskatten med 70 procent. I Andhra Pradesh höjdes skatten med 75 procent. Poliser beväpnade med batonger sattes också in för att skingra folksamlingar. Det rapporterar The Guardian.

I Mumbai valde man att stänga alkoholbutikerna igen på onsdagen efter att kunderna inte följt reglerna om social distansering.

Även om man denna vecka lättat på karantänsreglerna förväntas flera regler fortsätta gälla fram till 17 maj. Hittills har över 1 700 indier dött av coronasmittan och över 50 000 fall har konstaterats.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer