Hyresgästföreningen

Alkoholförbud efter grova sexskämt

En konferensmiddag med grova sexistiska och rasistiska skämt gör att Hyresgästföreningen nu inför totalförbud för alkohol för anställda.

Det rapporterar Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra. Vid en konferens för 250 medlemsvärvare och boendeutvecklare i mitten av november ska flera personer via mikrofon ha framfört skämt som upplevdes som grovt kränkande av andra deltagare. 

Detta har nu resulterat i att alkohol inte får förekomma vare sig på organisationens 41 kontor runtom i landet, eller på arrangemang som arbetsgivaren står för. Som exempel nämns konferensmiddagar och personalfester. 

Rasistiska och sexistiska kränkningar ska inte förekomma. Jag är otroligt trött och irriterad på att enskilda medarbetare inte klarar av det – och det är särskilt tydligt när alkohol är inblandat, säger Hyresgästföreningens förbundschef Jonas Nygren i en kommentar till Hem & Hyra.

Enligt tidningen riskerar också flera anställda att förlora sitt arbete.

Hyresgästföreningens policy sedan tidigare är att inte betala för alkohol i några sammanhang, såsom konferenser, julfester eller annat. Deltagarna har själva fått betala för alkoholhaltiga drycker.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer