Nykterhet

Tollare vill öppna seniorboende för medlemmar

Ett seniorboende i vacker miljö exklusivt för IOGT-NTO-medlemmar? Det kan bli verklighet på Tollare folkhögskola i Nacka om intresset är tillräckligt stort.

Tomtplats finns. Matsal, samlingslokaler och andra faciliteter finns. Nu undersöker Tollare folkhögskola intresset för eventuella seniorbostäder i de vackra omgivningarna runt skolan.

– I min dröm kallas det här för ”nya godtemplarbyn” säger Rune Nilsson, tidigare rektor på skolan och en av initiativtagarna till projektet.

I ett första steg kollar man nu hur stort intresset för ett seniorboende på Tollare är. Man är noga med att påpeka att det inte finns några konkreta planer för hur boendet ska se ut eller drivas ännu.

– Vi har inte satt några regler, säger Rune Nilsson, det måste vara upp till de som är intresserade. Kanske kan det drivas som ett kollektiv eller kanske som en bostadsrättsförening.

Om projektet blir verklighet kommer nya bostäder att byggas på Tollares mark. Rune Nilsson tror att det kan fungera som en medlemsförmån, men att det också skulle vara bra för folkhögskolan.

– Det är redan folk som har sagt till mig att de skulle vilja hjälpa till med driften och skötseln av skolan om de bodde där. Det kan bli en fantastisk resurs för Tollare.

Pierre Andersson

Fotnot: Den som eventuellt är intresserad av seniorboende på Tollare kan kontakta Rune Nilsson på telefon 08-715 39 25 eller rune.nilsson@folkbildning.net

Mer från Accent