Politik

Moderat startar vinklubb i riksdagen

”En vinklubb för politiker” och ett ”politiskt dialogforum för vinälskare”. Så marknadsför riksdagsmannen Michael Svensson (M) den nya vinklubb han startar i riksdagen.

Klubbens träffar kommer att hållas på privatklubben The Lobby med Michael Svensson själv som värd.

– Det här är inte så konstigt, jag har en bakgrund som krögare och sommelier och har själv importerat vin en gång i tiden. Och det finns ju en uppsjö av föreningar i riksdagen.

Enligt Michael Svensson är hans vinkunnande efterfrågat bland riksdagskollegorna.

– Vi har bland annat haft en lätt vinprovning i samband med ett alliansmöte i kulturutskottet och med delar av utbildningsutskottet som jag också sitter i. Sen har det där spridit sig och folk har undrat om jag inte kan dra igång något mer.

Enligt den inbjudan som gått ut under dagen till riksdagens ledamöter kommer medlemmar också kunna köpa vinerna som provas från en hemsida med särskild rabattkod.

– Det är genom ett samarbete med ett företag som heter Winefinder som vi kan göra det, en av alla vinklubbar som säljer vin i Sverige. Men syftet är inte att sälja vin utan att träffas. Även någon från riksdagens nykterhetsgrupp är välkommen på våra träffar, det kommer förstås att finnas alkoholfria alternativ.

Pierre Andersson

Mer från Accent