E-handel

Winefinder utmanar Systembolaget

Winefinder har fått nya ägare och ett tillskott på 15 miljoner. I höst satsar de stort på att underminera Systembolagets monopol.

Enligt Breakit.se har fem nya ägare gått in i Winefinder och skjutit till kapital på 15 miljoner.

– Målet är att bli en av Sveriges bästa e-handlare alla kategorier, säger Robert Henrysson, en av de nya ägarna som precis tillträtt som marknadschef, till Breakit.se.

Tillsammans med två av de andra nya ägarna, Tobias Nissen och Patrik Roos, startade han spelbolaget Jadestone som senare köptes upp av WMS Gaming, en stor aktör på casinospelmarknaden. De återstående två delägarna, Alex Tengvall och Johan Curman, kommer från matföretaget Risenta.

Winefinders grundare, Ole Nilsen, kommer att vara kvar som vd.

Nu planerar företaget att på allvar utmana Systembolagets monopol med hjälp av en ny försäljningssajt på internet. Robert Henrysson har tidigare har arbetat med avregleringen av spelbranschen. Enligt e-handel.se anser han att nätvinhandeln är en bransch med stora möjligheter. Det skriver e-handel.se

– Vi står inför en avreglering. Vi har ett monopol som inte funkar. Egentligen finns det inget monopol förutom för butiksförsäljning. Så jag hävdar att branschen de facto redan är avreglerad, säger Robert Henrysson till e-handel.se.

I oktober planerar Winefinder lansera den nya webbplatsen.

Systembolagets presschef Lennart Agén menar att det inte var lagstiftarens avsikt att det skulle bli så här.

– Vi har ett detaljhandelsmonopol. Lagstiftningen ses just nu över och vi hoppas att det ska komma ett klargörande av vad som är lagligt och olagligt så att vi kan behålla den framgångsrika alkoholpolitik som vi haft, säger han.

Mer från Accent