Cannabis

Wall Street ser möjligheter i marijuana

Entreprenörer hoppas kunna göra stora förtjänster om marijuana legaliseras i USA, enligt Los Angeles Times.

En timmes bilresa från Manhattan på bergssluttingarna i nordvästra New Jersey, ligger en växthusodling som idag producerar örtkryddor som basilika och oregano till försäljning i mataffärerna runtom i New York.

Om chefen för anläggningen, Ken Vande Vrede, får som han vill kommer grödorna att bytas ut mot den mer inkomstbringande marijuanan. Hans mål är att utvidga anläggningen till dubbel storlek. I första hand vill han ha tillstånd att försörja den exploderande marknaden av medicinsk marijuana, men han är förberedd för att utöka odlingen ännu mer om marijuana blir legalt i USA.

− Vi kan utöka verksamheten mycket snabbt. När hampa och cannabis blir legalt är vi redo att ”rocka loss”, säger han till Los Angeles Times.

Terra Tech, som företaget han arbetar för heter, behöver 2 miljoner dollar för att klara investeringarna och har därför vänt sig till Wall Street för att få hjälp med finansieringen.

Enligt Los Angeles Times har Wall Street god skäl att tro att det är en lönsam investering.

− Fler och fler ser det oundvikliga, att Berlin-muren för cannabis håller på att falla, säger Brendan Kennedy, vd för ett bolag som satsar på företag inriktade på cannabis.

Mer från Accent