Alkoholreklam

Vatten som ölreklam

Ölproducenten Pilsner Urquell säljer vatten på ölflaska. Syftet är att kringgå reklamreglerna.

Bryggeriet Pilsner Urquell har börjat sälja buteljerat vatten på ölflaska. Vattnet är detsamma som de brygger sitt öl av. Det skriver Dagens media. Flaskan fungerar som ölreklam och bryggeriet kringgår på så vis de hårda svenska reklamreglerna.

– Det var i mars som det blev krångligt för pr-byråer att prata om alkohol. Vi får inte skicka ut varuprover och knappt ett pressmeddelande när det gäller alkoholprodukter. Därför blev vi tvungna att gnugga geniknölarna och hitta nya kreativa möjligheter. Vattnet blev en naturlig följd av det, i och med att Pilsner Urquell är ett av få bryggerier som kan stoltsera med att ha ett vatten som är en stark ingrediens i sitt öl, säger Niclas Sjöbeck till Dagens media.

Han är dock inte enbart missnöjd med regelverket.

– Visst skapar det utmaningar för oss, men det innebär även att vi drivs till att bli ännu mer uppfinningsrika och inte bara gör på samma vis som man gör i andra länder. Nu när vi lanserar Plzen Water innebär det inte bara att vi berättar historien bakom ölet, utan även att det finns ett alkoholfritt alternativ för dem som vill ha det, vilket vi tycker är bra, säger Niclas Sjöbeck.

Vattnet säljs endast i Sverige.

Mer från Accent