UNF

UNF-auktion gav 23 000 till Världens barn

Under helgens efterfest i Värnamo samlade UNF in 11 778 kronor till Världens barn genom att hålla en auktion. Summan dubblerades sedan av förbundsstyrelsen.

Efter kongressen har UNF som tradition en efterfest där man bland annat diskuterar arbetsplan inför kommande år. För att sätta lite fart på festkänslan och hitta på något som är både kul och viktigt valde man att på lördagskvällen hålla en auktion för att samla in pengar till Världens barn.

– Vi har haft auktioner tidigare som har gått bra, så vi tänkte att detta skulle vara ett roligt och utmanande sätt att avsluta lördagskvällen, säger Isabelle Benfalk, förbundsordförande i Ungdomens nykterhetsförbund, UNF.

Det som auktionerades ut var bland annat konstfulla tygpåsar, T-shirts med tryck och Max Johanssons (den andre ordföranden i UNF) pingvindräkt. Dessutom auktionerade två medlemmar ut sig själva och sin kompetens som DJ:s. Den som köpte dem fick musik, ljud och ljus till en valfri festkväll.

– Det blev tre distrikt som budade hem dem, säger Isabelle Benfalk och berättar att auktionen sammanlagt gav 11 778 kronor. Förbundsstyrelsen valde sedan att dubbla summan så att Världens barn får cirka 23 000 kronor

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer