Tycker du att det är för dyrt att åka på kongress?

Förbundets kongresskostnader blir allt dyrare. Samtidigt blir deltagaravgiften billigare. Men vad tycker egentligen medlemmarna? Accent har frågat fem stycken om det är för dyrt att åka på kongress.

 .

Emil Österlund, Bjursås

– Själva deltagaravgiften är inte jättedyr. Men jag ska inte åka i år för att det kostar så mycket om man räknar in alla kostnader, speciellt om man har barn. Det är idiotiskt att lägga kongressen i Åre som är ett jättedyrt ställe att vara på.

 .

Micke Fjäll, Städjan

– Det är ofta boendet som blir dyrt. För många kan även deltagaravgiften vara mycket pengar att lägga ut. Förbundet borde kunna hjälpa till lite. Deltagaravgiften borde kunna halveras med hjälp från förbundet.

 .

Ulf Eriksson, Falun

– Ja. Och ju mer man drar in på de arrangemang som ingår i avgiften desto dyrare känns det. Förut ingick det en massa kul men nu blir det bara möten och färre dagar, då känns det dyrare.

 .

Oskar Jalkevik, Stockholm

– Ska man ha häftiga lokaler på häftiga orter då blir det onödigt dyrt. Kongressen behöver inte vara i centrum i storstan. Jag tycker att kongressen tappade charmen när vi var på mässan i Göteborg. När det gäller deltagaravgiften så är det mycket mindre som ingår nu.

 .

Lena Borgs, Örängarna

– I och för sig så handlar deltagaravgiften inte om så mycket pengar men det blir mycket med hela evenemanget . Jag skulle inte ha råd att åka som enskild medlem. Det är helheten med resa, boende och mat, då drar det iväg.

Mer från Accent