Tre män åtalas för rekordbeslag av amfetamin

Tre män har åtalats i dag misstänkta för grovt narkotikabrott vid internationella åklagarkammaren. Männen som är 30, 31 och 24 år gamla greps i höstas i samband med att polisen i Södermanland gjorde ett beslag av 20,5 kilo amfetamin och nästan sju kilo hasch. De har suttit häktade sedan dess.

Männen har enligt polisen kopplingar till Red and White Crew som är en undergrupp till Hells Angels. 30 och 31-åringen bor i Eskilstuna och 24-åringen i Katrineholm.

Amfetaminbeslaget är det största beslag som Södermanlandspolisen gjort genom tiderna. Det är också det största enskilda beslaget som har gjorts mot kriminella MC-ligor i Sverige. Beslagen kunde göras efter en längre tids spaningsarbete.

Ytterligare två män 26 och 28 år gamla som misstänks vara inblandade åtalas för narkotikabrott. Männen anhölls i november men släpptes senare i väntan på rättegång.

– Det här spaningsärendet är en framgång i arbetet mot den grova organiserade kriminaliteten och särskilt kopplat till vårt arbete mot Hells Angels etablering i Eskilstuna. Ärendet har hanterats i linje med den nationella satsningen mot grov organiserad brottslighet, säger Fredrik Wallén, presstalesman vid Södermanlands polismyndighet, i en kommentar.

Joanna Wågström

Mer från Accent