Timoteij på IOGT-NTO-turné

Under Folknykterhetens vecka kommer tjejgruppen Timoteij, som gjorde succé på årets Melodifestival att uppträda på flera IOGT-NTO-lokaler i Västergötland, bland annat i Borås och Alingsås. Accent har ställt några frågor till en av Timoteij-tjejerna, Cecilia Kallin.

Hur lever livet efter Melodifestivalen?
– Det känns fantastiskt kul, även om vi först blev chockade över all uppmärksamhet. Nu har det varit väldigt mycket spelningar och i dagarna släpper vi vår skiva ”Längtan”. Musiken är av samma slag som ”Kom”. Pop med toner av folkmusik och på svenska. Vi har fullt upp, för vi går ju i skolan också!

Ni ska spela på en rad orter, bland annat Borås och Alingsås, under Folknykterhetens vecka. Hur känns det?
– Bra, jag tror att det kommer att bli trevliga spelningar eftersom lokalerna är lite mindre. Man får ju bättre publikkontakt när det bara är ett 100-tal som kommer och lyssnar åt gången. Det känns också bra att medverka under Folknykterhetens vecka, eftersom vi gärna stödjer verksamhet som är emot alkohol och andra droger.

Hur är det att uppträda inför en nykter publik jämfört med en publik som är lite dragen?
– Åh, det är både och faktiskt. Jag tycker att det är kul när det är lite partystämning och folk är glada. Samtidigt kan det bli stimmigt när folk dricker, så det blir helt klart mer äkta när folk inte dricker. Det man gör får en annan mening, folk visar större respekt och det känns som att det man gör betyder något.

Drömmer ni om individuella karriärer eller är ni Timoteij för all framtid?
– Just nu är det bara Timoteij som gäller, vi kör hårt på det här och tycker det är jättekul. Men vad som händer i framtiden vet man ju inte.

Vad är det bästa med att stå på scenen?
– Glädjen! Man blir glad själv såklart och ännu gladare över att sprida glädje till andra. Det ger en riktig kick!

Maria Zaitzewsky Rundgren

För mer info och turnéplan www.timoteij.se

Mer från Accent