Alkohol

Systembolaget svarar City Gross

City Gross reagerade kraftigt efter Systembolagets Magdalena Gergers uttalanden i Ekots lördagsintervju. Nu kommenterar Systembolaget.

City Gross skickade efter intervjun ut ett pressmeddelande där man sade att företaget ”reagerade starkt” och menade att Magdalena Gerger passerade ”anständighetens gräns”.

– Vi har inget emot att vår satsning granskas, eftersom vi känner trygghet i att det följer gällande lagstiftning. Det ligger i sakens natur att vi ifrågasätts när vi utmanar. Däremot reagerar vi starkt över att Systembolaget slår fast att ett brott begåtts redan innan åklagaren ens tagit ställning till om en förundersökning överhuvudtaget skall inledas, säger Johan Johnsson, vice VD på City Gross.

Han är också upprörd över att deras moral ifrågasätts.

– Då känner vi att man passerat anständighetens gräns och visar prov på såväl bristande respekt för svensk rättskipning som på arrogans inför det ansvar som faller på den som har att förvalta ett monopol, säger Johan Johnsson, vice VD på City Gross.

Systembolagets presschef Lennart Agén anser inte att Magdalena Gerger har gjort sig skyldig till något övertramp.

− Vi anser att deras verksamhet är olaglig. Det var därför vi polisanmälde dem. Systembolaget har ensamrätt på försäljning av alkohol och det är ju inte utan skäl. Främst är det socialpolitiska orsaker till att ha ett monopol, säger han till Accent.

Att ifrågasätta moralen hos City Gross tycker han inte heller är konstigt.

− De väljer att utnyttja en otydlighet i lagen för kommersiella syften. Det handlar ju inte om att Systembolaget tappar kunder. Vi har ett monopol för att skydda medborgarna, i synnerhet de svagaste grupperna, säger Lennart Agén.

City Gross satsning på hemleverans av vin kommer att fortsätta enligt plan. Leveranserna sker i samarbete med näthandelsföretaget Winefinder.

Mer från Accent