Resa

Storbritannien: Alkoholförsäljning kan komma att begränsas på flygplatser

Restriktioner för alkoholförsäljning på brittiska flygplatser kan bli aktuellt för att minska antalet fylleriincidenter ombord på flygplan.

Antalet flygpassagerare som varit så berusade att de utgjort ett säkerhetshot har ökat med 50 procent uppger BBC.

För att komma till rätta med problemet planerar brittiska myndigheter att införa en lag som ger möjlighet att begränsa försäljningstiderna i flygplatsernas barserveringar. Idag får de sälja alkohol vilken tid på dygnet som helst.

Det skulle också bli möjligt att dra in tillståndet för barer som inte följer reglerna.

Tim Aldersdale, vd för Airlines UK är positiv.

– Allt pekar på att det här är ett växande problem. Antalet incidenter på grund av dåligt beteende ombord på flygplan ökar för varje år och vi måste arbeta tillsammans för att få bukt med det så snart som möjligt, säger han till BBC.

Redan förra året föreslog flygbolaget Ryan air att ingen alkohol skulle serveras före klockan 10.00 och att antalet drinkar per boardingpass skulle begränsas till två.

Inte heller svenska flygplatser har tidsbegränsningar för alkoholförsäljning. Barerna på Arlanda öppnar en timme före första flygavgång och stänger i samband med sista avgång på den terminal där baren ligger.

– Min bar ligger utanför passkontrollen. Då är vi inte längre i Sverige och får servera alkohol dygnet runt. Vi serverar så länge vi har öppet. För barerna utanför passkontrollen är det annorlunda. Där gäller svensk lag och de får inte servera före klockan 11.00, säger David på The Famous bar på Arlanda till Accent.

Mer från Accent