Alkohol

Så festade kommunpolitikerna för medborgarnas pengar

I kvällens avsnitt av Uppdrag granskning avslöjas hur lokalpolitiker från Staffanstorp festat på öl, vin och sprit för stora belopp under flera resor till Cannes.

Redan vid frukosten på Kastrup börjar drickandet. Sällskapet från Staffanstorp åt frukost och drack starköl och gammeldansk för över 1500 kronor. Notan gick till skattebetalarna.

Varje år arrangeras fastighetsmässan Mipim i Cannes, Frankrike. Flera svenska kommuner skickar delegater dit, men just från Staffanstorp deltog hela sju personer på resan – ett högt antal för en så liten kommun. Detta väckte nyfikenheten hos granskarna på SVT:s Uppdrag granskning, och i kväll avslöjas hur mycket pengar resorna kostat – och att en stor del av kostnaderna avser alkohol.

Under veckan har man ätit ett antal måltider på restauranger – och alkohol i stora mängder har stått på notan varje gång. Starköl, champagne, rödvin, vodka och kaffe med avec. Även ett kvitto märkt ”mat” finns med i redovisningen – här har man handlat bland annat två flaskor vodka, 24 starköl, likör och vin i en livsmedelsbutik.

Kommunalrådet Christer Sonesson (M) som var med på resan menar att man inte gjort något fel.

– Vi har valt att ha det så här. Vi vill ha en öppenhet, vi har inte gjort några oegentligheter, säger han till Sydsvenskan.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer