Rekordfynd av svartsprit i Stockholm

DRUGNEWS. Vid polistillslag i lagerlokaler i Stockholm har 25 000 liter oskattad sprit och en halv miljon cigaretter hittats. Åtta personer har häktats. ”Beslagen var nog avsedda för krogar och tobaksbutiker”, säger Diana Sundin vid Västerortspolisen till Drugnews.

Tillslagen gjordes 6 december efter spaning mot en lagerlokal i nordvästra Stockholm där spriten hittades. Fynd ledde vidare till att även razzia gjordes mot en lagerlokal i nordost.

Spriten i enlitersflaskor är kända märken av whisky, vodka, örtlikör och raki till ett värde av mellan 5 och 6 miljoner kronor, obetald skatt ej inräknat. Dessutom beslagtogs drygt 0,5 miljoner cigaretter.

Polisen och åklagaren i Västerort vill inte berätta närmare om vad som lett till att man började spana mot ligan och vilka de åtta misstänkta som häktades i fredags är. De är i åldrarna 20 till 50 år, några av dem är kända av polisen sedan tidigare. De misstänks för bland annat grov smuggling och skattebrott.

Under utredningen ska man även försöka hitta de tänkta köparna var. Enligt Diana Sundin, informationsansvarig vid Västbergapolisen, var det troligen inte avsett som julsprit och tobak direkt till allmänheten, utan mer för kommersiell marknad – restauranger och butiker.

• Spritbeslaget i Stockholm är ett av de största för polisen. Även tullen har hittills i år ökat beslag av smuggelsprit och starköl till Sverige.

Drugnews/SL

Mer från Accent