Ölstopp

”Porrig” öl tas bort ur sortimentet

Ölen Pornographic får inte säljas på Systembolaget. Alkohollagen tillåter inte produkter som anspelar på sex.

Det tog inte lång tid från att ölen togs in i sortimentet innan den plockades bort igen. De som hade hunnit beställa ölen blev meddelade att deras beställning makulerats. Det rapporterar Metro.

– I det här fallet handlar det om att det finns en anspelning på sex och att det inte riktar sig till särskild måttfullhet, säger Elina Yli-Torvi, pressansvarig vid Systembolaget till tidningen.

Enligt Systembolaget kontrolleras alla varor innan de hamnar i butik men i just detta fall ska det ha inträffat ”en miss i kommunikationen med leverantören”. Bryggeriet som gör ölen menar dock att namnet inte anspelar på sex. VD:n Mats Wassberg uppger för Metro att namnet anspelar på konceptet ”beer porn”.

– Det vill säga, folk som är väldigt intresserade av öl och uppfattar det på samma sätt som vissa uppfattar sex. Men det har absolut ingenting med sex att göra, säger Mats Wessberg.

Mer från Accent

Accent använder cookies i syfte att förbättra sajtens innehåll och funktionalitet. Läs mer om hur vi använder cookies och hanterar personuppgifter.

Läs mer