Olagliga spritfester hos MUF

Minderåriga serveras alkohol på fester arrangerade av Moderata Ungdomsförbundet, MUF, i Helsingborg. Detta framkom vid en kontroll som nyligen gjordes av Ungdomens Nykterhetsförbund. Nu polisanmäls MUF.

Efter ett tips besökte fyra UNFare en av MUFs fester. De minderåriga kontrollanterna kunde köpa alkohol på festen utan problem.

– Ingen kollade om vi var medlemmar i MUF, ingen kollade eller frågade om leg, det var bara att gå in, säger Jessica Johansson, 17-årig UNFare. Sedan blev vi erbjudna att köpa öl eller cider. Det var många berusade minderåriga där och killen som agerade vakt och hade ansvaret drack också.

Enligt UNF är den här typen av fester ”något av en tradition” i MUFs lokalförening.

– Att det här förekommer i en etablerad politisk ungdomsorganisation är katastrofalt, säger Vidar Aronsson, ordförande i UNF. Det är svårt att se MUF som en seriös politisk aktör när de raggar minderåriga medlemmar med hjälp av alkohol.

Helsingborgaren André Assarsson är förste vice förbundsordförande för Muf i Sverige och har synts regelbundet på MUFs fester. Ändå säger han sig vara ovetande om att alkohol sålts till minderåriga.

– Jag är medlem i Muf i Helsingborg men har igen direkt insyn i hur det går till på festerna. Utifrån de fester jag varit på själv har det funnits alkohol att köpa för de som är över 18 år. Alkohol säljs och det finns en bar, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Pierre Andersson

Se webbteve om händelsen från hd.se.

Läs också: Olagliga spritfester med minderåriga hos MUF i Helsingborg (hd.se)


Mer från Accent