Öl klassas som alkohol i Ryssland

DRUGNEWS På onsdagen meddelas från Kreml att president Medvedev signerat en lag som från 2013 kommer klassa öl som alkohol. Idag klassificeras öl som vilken matvara som helst.

I ett försök att ytterligare stävja det enorma alkoholmissbruket i Ryssland undertecknade på onsdagen president Medvedev en lag för att minska alkoholkonsumtionen i landet, rapporterar RIA. Lagen innebär att öl kommer att klassas som alkohol.

I och med klassificeringen kommer öl liksom andra starkare alkoholhaltiga drycker från den 1 januari 2013 bara att få säljas i licensierade affärer i Ryssland.

Ryssland har en av de högsta nivåerna av alkoholkonsumtion i världen. Cirka 40 procent av landets invånare dricker omåttligt, detta enligt landets hälsoministeriums egen statistik.

I augusti förra året undertecknade presidenten en lag som förbjuder försäljning av förpackningar med mer än 15 procent alkohol mellan 22.00 på kvällen och 10.00 på morgonen i ett försök att minska problemet. Alkoholens verkningar och dess biverkningar är en av de största dödsorsakerna i Ryssland.

Drugnews/BC

Mer från Accent