Ny webbplats för barn till missbrukare

I veckan öppnades en ny webbplats för barn till föräldrar som dricker för mycket. Tanken är att den ska vara ett komplement till andra stödformer. Bakom satsningen står CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Webbplatsen Drugsmart har funnits i flera år, men nu har CAN gjort om den och riktar sig mot en ny målgrupp. Även i framtiden kommer Drugsmart att vara en faktasajt och kunskapsbank om alkohol och andra droger, men den utvecklas nu också för att ha ett särskilt fokus på barn till missbrukare.

Flera undersökningar, bland annat från IOGT-NTOs Juniorförbund, har visat att en mycket liten andel av alla barn till missbrukare får hjälp i gruppverksamhet. En av målsättningarna med nya drugsmart.se är att nå ut bredare.

– Även om gruppverksamheten i landet skulle fördubblas står många fortfarande utanför, säger Nicklas Kartengren, projektledare. Att göra det här tillgängligt via internet har flera fördelar. Det är tillgängligt när som helst och man kan vara helt anonym. Även innan vi gjorde den här satsningen så har Drugsmart fått många förfrågningar från de här barnen, men vi har inte haft någon kompetens att hjälpa dem.

Den nya webbplatsen är fortfarande under utveckling men ligger ute under sommaren i en så kallad betaversion. Tanken är att man ska fylla på med funktioner och innehåll för att lansera en skarp version i samband med skolstarten.

Not: Du når nya Drugsmart här.

Pierre Andersson

Mer från Accent