Kulturtipset

NBV-cirkel bakom årets pridelåt Love Train

Imorgon, lördag, uppträder artisten LaGaylia Frazier med årets Pridelåt Love Train på Lammtorgets scen i Kalmar tillsammans med Kalmarsund Pride. Låten har skapats i NBVs egen studio, Volt Studio.

Nystartade Volt Studio i Kalmar, som drivs av NBV, har fått en flygande start. När en studiotekniker från Pama Records, Tobias Löfqvist, anlitades för att komma igång med verksamheten, visade det sig att han kände souldrottningen LaGaylia Frazier. Tanken på att be henne framföra årets Pridelåt föddes och i och med det fick Volt Studio uppdraget att skriva en låt till Pride 2016. LaGaylia Frazier tackade ja och även Thomas TK Karlsson från Pama Studios anslöt. En studiecirkel drogs igång för att skriva låten.

I Volt studio, Thomas Karlsson, Tobias Löfqvist och Maja Söderström. Foto: Tobias Jonsson
I Volt studio, Thomas Karlsson, Tobias Löfqvist och Maja Söderström. Foto: Tobias Jonsson

Vi var fyra stycken, däribland demosångerskan Maja Söderström som sjöng in låten till LaGaylia. Själva skapandet gick ganska snabbt. Thomas Karlsson hade en idé om en text och en melodi, så grundidén sattes ihop på en dag. Därefter mixade vi och producerade under en period innan låten kändes klar, säger Tobias Jonsson, verksamhetsutvecklare på NBV i Kalmar.

Även Malin Moessner, också hon verksamhetsutvecklare på NBV, har arbetat med skapandet av årets Pridelåt.

– Det känns förstås jättekul att vi har fått göra Pridelåten. Vi är stolta och glada över att så snabbt ha fått jobba med så kompetenta personer i branschen, säger Tobias Jonsson.

Förutom morgondagens framträdande på Kalmarsund Pride har LaGaylia Frazier medverkat med låten på Malmö Pride samt Köpenhamn Pride, bägge under augusti.

Mer från Accent