Nätdrogsajten Smartbar tackar för sig

En av Sveriges största försäljare av så kallade internetdroger lägger ner sin webbbutik. Beslutet kom efter att polisen och Skatteverket vid en razzia i torsdags beslagtog alla produkter som Smartbar hade i lager.

Efter en lagändring den 1 april i år har det blivit möjligt för polis och tull att beslagta så kallade internetdroger trots att de ännu inte narkotikaklassats, om det är troligt att de kommer att klassas som narkotika.

Till följd av lagändringen gjorde polisen och Skatteverket under torsdagen ett tillslag mot Smartbars lokaler i Göteborg. Vid razzian beslagtog de alla preparat som fanns i lokalerna. Det här rapporterar TV4 Nyheterna.

På sin sajt skriver Smartbar att de nu avslutar verksamheten eftersom polisen tog deras produkter:

”I torsdags kom polisen och tog ALLA våra lagliga varor, från hbw-frön till green cat och lämnade oss kvar med gigantiska leverantörsskulder och ett big fuck you som tack för att vi gjort allt för att följa lagen till punkt och pricka och hålla ordning på skatter och moms.”

Smartbars ledning tackar i meddelandet för de här åren och lovar att återkomma med en mindre kontroversiell verksamhet.

Redan i januari avvecklades den största svenska sidan för nätdroger DSX Sweden AB. Enligt TV4 Nyheterna tror polisen att det var till följd av lagändringen. Tillsammans stod de två företagen för hälften av marknaden.

Joanna Wågström

Mer från Accent